söndag 30 september 2012

Mitt bete

Jag har nu testat betet som jag gjorde själv, det gick riktigt bra i vattnet. Huvudet var lagom tungt och den sjönk lagom fort vid spinnstop. Det som måste förbättras är tjockleken på stripes, mina var tunna och det gör att de trasslar ihop sig efter några kast.
Mitt nästa projekt är att göra egna mjukbeten. Kommer ta foton och lägga ut hur jag gör dem. Ska först skapa en trämall av betet i träslöjden på skolan. :-)

Blåsigt på Gamlebyviken

Det blåste rejält på Gamlebyviken idag, 14m/s i byarna. Vågorna och vinden gjorde att vi mest släpades omkring över fiskeplatserna men det mojnade något efter lunch. Det borde vara bra gäddfiske med tanke på vågorna, men ingen av oss hade någon tilltro till fisket idag. Det kändes bara inte rätt!
Den första av två gäddor tog jag och Martin tog den andra. Båda togs på Jerk.
(Jag och pappa ska försöka hinna med ett eftermiddagsfiske högst upp i Gamlebyviken under veckan för att se om de är mer villiga att äta än den vi jagade idag.)
Skönt att ta dagens första! (Nya håven funkade bra, tack Martin, Jennie och Jesper!!!)

lördag 29 september 2012

Ny håv och nya beten

Idag fick pappa en ny håv med gumminät i present av bl.a. Martin, perfekt för att landa stora gäddor.
Och så har jag gjort ett eget bete som ska testas under morgondagens fiske. Betet har ett huvud gjutet av epoxy med blå och silver stripes hängandes under. Huvudet sprayade jag i guldfärg.
Vi har också modifierat ett bete från SvartZonker, satte dit en större och ljusare svans som ger betet en livligare gång.
Pappas nya håv och mitt bete som jag gjort själv.

måndag 24 september 2012

Omväxlande väder

Morfar följde med ut på fisketuren igår. Det var kul men vädret var inte lika kul, regnskurar och blåst.
En god pannkakslunch med bacon gjorde oss varma igen och vi fiskade nästan i 7 timmar. Otroligt nog var det bara Martin som fick upp gädda, 5st. Vi andra tappade alla våra. (Jag laddar redan för nästa tur)

lördag 22 september 2012

Metat

Jag och mina kompisar har flera gånger denna veckan gått ned efter skolan och metat. Vi har varit vid kanotklubben och på flera platser mot vårt hus.
Vi har metat med mask och fått abborre, mört, stor spigg och en strömming. Den största abborren jag fick var drygt halvkilot.
Det är kul att kunna fiska själv direkt efter skolan slutat. (Jag har självklart flytväst på mig)

måndag 17 september 2012

Gädda attackerade gädda

Helgens fiske är avslutad och nu är det många dagar till nästa helg innan vi kan fiska igen. :-(
Jag hade på 3st gäddor som var så nära båten att vi såg dem, men alla släppte.
Jonas hade ett annorlunda hugg. Gäddan drog som vanligt men blev emellanåt riktigt stark och det tog tvärstopp för att sedan släppa efter igen och följa med in. När den kom närmare såg vi att det var en större gädda som gång på gång bet tag i stjärtfenan och drog åt andra hållet. Efter några turer gav den upp och lämnade vår gädda ifred.
Gäddan vi fick upp mätte 76 cm och den som attackerade var något större. (Vi hann inte mäta den) :-)

torsdag 13 september 2012

Vart har gäddorna tagit vägen??

I vårt vanliga fiskevatten har det alltid varit bra fiske, både många och flera större gäddor har fångats där under alla årstider. Men nu i höst har det varit helt dött! Vi har inte fått en enda fisk där under de senaste turerna och vi är inte de enda som fiskat i flera timmar och åkt "nollade" därifrån.
Hoppas gäddorna kommer tillbaks dit snart och att inget hänt med dem eller vattnet.
Tur i oturen är att det tvingat oss att prova nya ställen och andra fiskemetoder som också haft ganska bra resultat.
Till helgen ska vi ut igen, vart det blir får vädret bestämma. :-)
Bilden är från i våras när fisket fortfarande var bra. 

söndag 9 september 2012

169 gäddor i år

Sammanlagt har Team bryggmästarn tagit upp och mätt 169 st gäddor under 2012. Vi måste lägga i nästa växel om vi ska kunna nå upp till 300 gäddor under året. Men hoppet är inte ute, hösten är den bästa tiden för gädda. (Och så brukar Jocke få ett höst-ryck och dra gäddor som om det vore strömming, fast Jockes är meterlånga)

Jonas 52
Martin 44
Adrian 43
Jocke 30

Men det hände inte så mycket mer..

Vi har varit runt i hela Gamlebyviken idag. Bl.a. Fiskade vi av tre bröder som verkade lovande. Jocke och pappa fick var sin men jag blev utan fångst denna gång. Nästa helg ska jag ta en stor! :-)
Så här glad blev Jocke för sin gädda. (han fick ingen förra turen)
Jonas med sin lilla.

Fisket börjar bra!

Efter att jag och pappa haft några efterföljare lyckades Martin ta en gädda på 92cm. Härligt! Dagen börjar bra!
Tre amigos. 

lördag 8 september 2012

Fiske i morgon

I morgon ska vi åka ut tidigt på förmiddagen och ta med oss lunch så vi kan fiska länge. Jag ska nog både köra med Jerk och mjukbeten, vattentemperaturen börjar bli perfekt för gäddfiske (12-15 grader). Kanske har de större honorna börjat gå upp från djupen mot de grundare bottnarna. Blir spännande i morgon!!!

lördag 1 september 2012

Bra dag!

Nu är det slutfiskat och vi är hemma igen.
Det blev en riktigt rolig tur med massor hugg, tappade gäddor och totalt 11st rovfiskar i båten. Martin och pappa tog upp 5st var och jag hade en i båten. Men jag tappade 2 st precis innan vi kunde lyfta upp dem.
Stackars Jocke som annars brukar få både stora och många fick inte upp någon idag.
Bra fiske helt enkelt! :-)

Gymt fiske

Efter första timmen har vi tagit upp 5 gäddor och tappat 4st. Jonas och Martin hade dubbelhugg, så här händer det grejor! Nu ska vi byta plats och ta fler gäddor! :-)