lördag 13 april 2013

Fiske i öppet vatten

Äntligen fick vi blöta dragen i isfritt vatten! Jag har testat mina nya beten och min nya "McZalt". Den hade riktigt bra gång och svansen höjde effekten! Både jag och övriga i teamet är övertygad om att den kommer fånga många gäddor när de vaknat till.
Området som är isfritt är begränsat och vi såg inte till någon gädda under 3 timmars fiske. Vattnet var ovanligt grumligt och sikten var mindre än 2 decimeter. (kaffe med mycket mjölk)
Dessutom var det extremt lågvatten och det fortsätter sjunka. Strömmen utåt var starkare än vi någonsin sett under de 4 år som vi fiskat på platsen.
MEN det kommer vända och bli bättre! Snart börjar det roliga fisket!! :-)

3 kommentarer:

 1. Hej Adrian. Roligt att få fiska från båt igen... Vi hade tänkt att ge västerviks skärgård ett försök nu i helgen, hur tror du att isläget kommer vara då? Finns det någon båtramp du kan rekommendera då isläget är som det är nu? Vi har ca 10 mil till västervik så kan bli lite jobbigt om vi på lördag åker till västervik och kan då inte lägga i båten pga isen :-/
  Med vänlig hälsning, Niklas

  SvaraRadera
 2. Hej Niklas! Från norra Västervik och uppåt Gamlebyviken ligger isen fortfarande nästa överallt men det finns öppet vatten vid rampen i Reginelund (Norra strandvägen), den är asfalterad och lätt att sjösätta vid. Från den rampen och utåt skärgården är vattnet öppet så långt vi sett. Skeppsborfjärden och Lucernafjärden är öppna så man bör komma ut utan problem. (I Lucernafjärden fanns en smal isremsa inne vid land förra helgen, men den måste ha krympt nu)
  Vi har själva inte sjösatt båten här i Västervik ännu utan fiskar från en annan båt längre upp i Gamlebyviken som har ett mindre isfritt område.
  Ska kolla i morgon hur mycket mer isen öppnat sig. :-)

  SvaraRadera
 3. Nu har all isen spruckit upp och det är öppet vatten i hela Gamlebyviken så fiskeläget ser riktigt bra ut. Vi ska ta minst ett fiskepass i helgen också. Berätta gärna hur det gick för er.
  Skitfiske på er! :-)

  SvaraRadera