söndag 20 april 2014

St:Anna Pike Open blev svårfiskat och dimmigt.

Igår tävlade vi i St Anna Pike Open som är en gäddtävling i bra gäddvatten, men inbland kan det vara svårfiskat i alla fall. 
Starten gick kl 07 och då var det så dimmigt att man inte såg var man var eller var alla de andra 59 båtarna tänkte åka. Trots dimman gick starten bra och inga olyckor hände. Jag och pappa tävlade med duktiga Kari Danielsson. Kari har fiskat många år i St Anna och det var i hans båt som vi tävlade i.
Vi åkte utåt och fiskade av grunda vikar och det tog inte länge innan jag tog dagens första gädda. Tyvärr var den under de 70cm som är minsta längden i den här tävlingen.
Efter någon timme åkte vi ännu längre ut i skärgården där det inte var dimma och vattnet var klarare. 
Vi fick verkligen slita för att lyckas lura ut 70+ gäddorna ur vassarna och man fick dra och rycka när krokarna fastnade i vassen men det gav resultat. När tävlingen var avslutat kl 16 och alla samlades vid Stegeborg hade vi 4st godkända gäddor och totalt 300cm. Vinnarna tog 492cm, riktigt bra med tanke på förutsättningarna som varit dimmigt/solsken vindstilla och mitt i gäddornas lek.
Ännu är inte resultatlistan ute så vi vet inte placering men jag är nöjd med tävlingen och det var kul att fiska med Kari igen. 
Tack "Team Fishing for fun" för att ni ordnat en bra tävling!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar