torsdag 14 oktober 2010

Mete i Hästhagssjön

Vi provade lite kastmete med mask som agn i Hästhagssjön. Det vakar över allt i sjön och det finns en del stora borrar i sjön. Även gäddorna är aktiva. Det blev några mörtar och ett tiotal abborrar.

5 kommentarer:

 1. finns det gös i sjön? Och om det finns så undrar jag av storleken på dem också? Nyfiken kille med landställe på horn och går på Sportfiskeakademin i Forshaga

  SvaraRadera
 2. Troligen finns det även gös i sjön, men vi har inte tagit någon gösen där. Med båt och ekolod har man nog stor chans att hitta dem.
  Annars säljer grabbarna på Jakt&Fiske butiken fiskekort till flera fina gössjöar runt Västervik.
  Berätta gärna om du får gös i Hästhagasjön.
  Skitfiske på dig! :-)

  SvaraRadera
 3. Tack! låter bra, ska nog försöka mig på sjön men måste fundera ut hur jag ska bära mig åt dessa gösar om de nu finns men jag säger till om det blir något :) Man behöver väll inget fiskekort till hästhagen eller?

  SvaraRadera
 4. Tror inte att det säljs fiskekort till sjön, inte den norra delen i alla fall.
  Den södra delen (ca 1/3 av sjön) tillhör Horns samfällighet men den norra verkar tillhöra Västerviks kommun. Se länken för mer info: http://www.hornslandet.se/jakt_o_fiske.aspx

  SvaraRadera
 5. Tack för infon! Jag antar att du kommer till sportfiskemässan i sthlm, om du gör så kolla in på hos sportfiskeakademins monter där det kommer vara en fiskeskola, vi håller på att jobba med programmet på lektionerna nu inför och jag tror att den kommer att uppskattas väl :)

  SvaraRadera