lördag 11 juni 2011

Vi hittade torsken. Alla fyra i båten fick fångst!

Min fina torsk som högg inom 15 sekunder!

Äntligen hittade vi vart torsken står.
Jonas på Jakt och fiskebutiken gav oss bra information om vart vi ska leta efter torsken. Ola, Angelika, pappa och jag åkte ut utanför Lindödjupet. Sakta kryssade vi kring holmarna tills vi bestämde oss för att testa utanför en av dem. Det är helt lugnt, knappt en krusning på vattnet. Jag hade förberett mitt spö och sänkte ned mitt bete direkt och det tog inte 15 sekunder innan första torsken högg. De andra satt fortfarande och grejade med sina spön.
Det var en kopparfärgad fin torsk. Därefter hög torsk på torsk. Alla i båten fick upp torskar. Vi fick även upp 2 simpor som vi snabbt släppte tillbaks.
Simpan sitter fint på Stingerkroken
Det är kul att torsken är tillbaks men också kul att de verkar finnas i storleken large! Jag hade på en stor som släppte och Angelika fick ett hugg som måste ha varit en superstor torsk, spöt böjde sig som om det vore bottennapp fast den stretade emot. Tyvärr släppte den innan den kom upp. Det innebär att det inte bara finns gott om torsk, det finns stora torskar också.
Efter 3 timmars fiske nöjde vi oss och åkte hemåt för att rensa vår fångst.
Får jag bestämma åker vi snart ut igen och fiskar mer torsk.
Testa att fiska inom detta område.
För er som har eller vill testa att fiska torsk kan jag rekommendera att söka er lite längre ut och inte bara fiska på Lindödjupet. Vi hittade dem på mellan 16 m till 22 m djup. på kartan brevid är det område som vi fiskade inom och där upplevde vi att det finns gott om torsk.
Vi fiskade med mjuka beten med stora jigg huvuden. Men glöm inte att använda en Stingerkrok, dvs en liten tre-krok som sitter längre bak på betet fäst med en "tafs" i jigghuvudets ögla.
Jakt och fiskebutiken säljer bra och billiga Stingerkrokar som vi använder. (Alla torskarna satt på Stingerkrokarna och inte på jigghuvudets krok). Så det är dumt att inte använda Stingerkrok! Snacka med killarna på jakt och fiskebutiken så får du rätt saker för ditt torskfiske.
OBS Tänk på att minimimåttet för att ta upp torsk i Östersjön är 38 cm!
Olas första torsk
Pappas första torsk
Angelikas torsk
5 kommentarer:

 1. Tackar för att vi fick "torska" med på en trevlig tur, hoppas era var lika goda som våra.

  Detta får vi göra om inom en snar framtid, då tar vi de tappade monstren under torsk-kvarten ;)

  /Ola & Angelika

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Roligt att det lossnade...

  /Jonas, Jakt & Fiskebutiken

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig blogg du har Adrian! Kul att se att du fångat så stora fiskar trots att du är så ung ;) Jag hoppas att det är ok att jag länkade ett av de senaste inläggen på min blogg till din? Ola som du var ute och fiskade torsk med är nämligen min kompis och han är med i en fisketävling som vi har. Ha det fint!

  /Hasse

  SvaraRadera
 4. Kul att du gillar den och det är ok att du länkar :-)

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket! Ska bli skoj att följa dina fångster framöver!

  SvaraRadera