söndag 8 maj 2011

Sportfish masters

Och så var det äntligen dags för vårens gäddtävling. Starten utgick från Lysingsbadet där vi fick mätbrädor och information om tider och vilket område som tävlingen omfattade, alla 26 anmälda team var på plats. (det fanns med några utländska team från Italien, Tyskland mm i startfältet)
Vår plan var att fiska i och utanför lekvikar. Bättre lekvikar än de som finns i Almvik får man leta efter.
Resan från Lysingsbadet till Almvik tog knappt 20 min. Vi var ett par båtar som sökte oss in i Gamlebyviken, men en efter en svängde båtarna in mot de mindre vassarna.
Till sist var det bara vi som fortsatte in och vi fick hela Almvik för oss själva.
Vi satsade brett och började fiska 2 spön med jerk beten och 1 med skeddraget Utö (en riktig klassiker i blått).
Det tog inte lång tid innan Ola drog första gäddan på skeddraget som skulle visa sig vara det bästa betet för dagen. Alla gäddor över 65cm skulle ringas in till tävlingsledningen och Olas gädda mätte 67cm, det kändes bra att rapportera in en gädda redan första timmen, men tyvärr var de andra gäddorna vi fick under 65cm.
Jag tog också min gädda på skeddrag medan pappa tog sin på Buster jerk Wolfpack. Ola tog 2 gäddor till på skeddrag. Alla fiskarna togs under förmiddagen, på eftermiddagen hade vi flera efterföljare som inte visade mer intresse än så.
Resultatet blev 4-1 till skeddragen och totalt 291 cm gädda. Vi hade en riktigt skön tävlingsdag och är nöjda med resultatet trots att vi inte fick upp någon stor gädda och inte bröt 300cm gränsen.
Tack för en bra tävling!

Nu ska vi fortsätta fiska så mycket gädda vi hinner och vi ser redan fram mot höstens Abu Garcia Pike Open.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar