tisdag 1 november 2011

Pike Open 2011

Och så var det äntligen dags!
Tidigt på lördags morgonen gav vi oss av till starten ute på Lysingsbadet. Efter registrering och startskott tog vi båten upp till Almvik där vi letade upp vikar som morgonsolen värmde upp. Vi fiskade av vasskanter  med närhet till djupbranter. Ola hade ganska snabbt en gädda efter sin gäddfluga. Men det var allt som hände den första tävlingsdagen...
Nästan vindstilla, sol och flera plusgrader passar inte för gäddfiske men det var bra väder att ta en fika på sjön. :-)
På lördagskvällen var det gemensam grillmiddag för alla tävlande. Jag gick runt och pratade med flera om vilka beten de använt och om de fått någon stor gädda.

Söndagsmorgonen kom snabbt och jag studsade ur sängen när pappa väckte mig.
För dagens fiske tänkte vi inte ändra taktiken mycket, bara fiska grundare, riktigt grunt!
Vi smög långt in i vassen med båten och fiskade av från land och utåt. Efter ca 20 min fick pappa upp en liten gädda (ca 43cm). Med nytt hopp om fler och större fiskar fortsatte vi på samma sätt de resterande timmarna.
Vi hade alla känning av gäddor och Ola fick upp en med gäddflugan. Tyvärr var också den under 60cm strecket.

Det kändes tungt när vi avslutade fisket och begav oss mot mål efter 2 dagars fiske utan en enda gädda över 60 cm. Så här dåligt fiske har jag nog aldrig haft på totalt 13 timmars fiske.
Men trots det har vi haft roligt och det har varit en bra tävling. (Och till nästa år kan det bara gå bättre för oss!!) :-)

Grattis Martin som tävlade med Jocke i Pikezen. Martin fick en fin gädda på 101cm. 3:e längsta gäddan i tävlingen och som gav honom en haspelrulle i pris. Grattis!!!!
Pike Open 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar