tisdag 6 januari 2015

Is och bananer

Årets första fiske blev inte riktigt som vi planerat. 07,45 packade vi båten och åkte tillsammans med Jocke och farfar mot Loftahammar där vi skulle prova några bra fiskeplatser. Det tar 45 min att köra dit och när vi kom fram ligger det is i hela Loftahammar. :(
Ahhh, bara att vända om och åka tillbaka. Vi testar att sjösätta i Gamleby men det vara samma sak där. Is is och is. Efter 1,5 timmars bilåkande var vi tillbaka i Västervik och fick sjösätta där vi startade. Och tyvärr blev fisket inte så bra heller.
Det startade med några följare de första kasten men sedan tog det flera timmar helt utan fisk. Vi såg hjortar, havsörnar och massa andra djur men inga gäddor!!
När inte fisket fungerade gick vi upp på en ö och tände grillen och gjorde nya fiskeplaner
Tyvärr hjälpte inte grillning och nya planer. Efter någon till timmes fiske kom jag på att vi hade en ”offer banan” gömd i båten. Det var kanske den som gjorde fisket segt??? Vi hade ju fiskat nästan hela dagen utan ett hugg…
Om det var bananen eller inte men efter att vi gjort oss av med bananen tog det inte länge innan den första gäddan satt på min krok. Äntligen!
Och 1min senare tog farfar också en gädda.
Årets första fiskepass avklarat men jag hoppas nästa blir bättre! :)
Skitfiske!!!  //Adrian & Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar