måndag 17 mars 2014

Blåsigt fiske i Loftahammar

Det blåste för mycket för att sätta i båten i Västervik så vi åkte upp till Loftahammar som ligger bättre när det blåser norr ifrån. Vi provade lite nya ställen men gäddorna verkade inte vara hemma. Pappa fick några smågäddor och det kändes inte riktigt som ett bra gäddställe.
Vi bestämde att ta lunch och efter lite strul hittade vi ett ställe som vi kunde grilla på utan att korvarna blåste bort. 
Jocke och jag vaktar grillen

Efter lunchen åkte vi vidare till ett av mina favoritställen i den här delen av skärgården. Det kändes hett och vi taggade till. Efter några kast kom en riktigt grov gädda underifrån och tog pappas bete vid ytan och vände ned med det. Som det ofta blir när de tar betet vid båten gör man inget bra mothugg och den här gäddan spottade ut betet och simmade neråt igen. Synd att missa den fisken men alltid kul med större gäddkontakt.Men det fanns fler fina gäddor i området, bara några kast senare böjdes Jockes spö och efter lite kamp håvade vi en vårfin gädda. Innan han lyft gäddan ur håven högg en gädda för mig också så vi fick håva med bete, avkrokningstång mm i ett trassel i håven men det gick bra också.Skönt när de börjar hugga

Martin tog också en fin gädda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar