torsdag 28 april 2016

Nytt fiske

Att fiska gädda i sjö är nästan nytt för mig och pappa, senast vi fiskade gädda i en sjö var 4 år sedan så årets teamträff med ABU var inte bara en av årets höjdpunkter för att det är roligt att träffa teamet utan det var också lärorikt. Sjön vi fiskade i var Boren vid Motala.
Så som vi alltid fiskar och hittar gäddorna i skärgården funkade inte i sjön och det tog många timmars fiske innan vi hittade både tekniken och vart man skulle leta efter dem. Men det var grymt kul när vi gjorde det. Vi fiskade tillsammans med Anton Tsvetkov som lärde oss många bra knep när man fiskar i sjö.
Vi driftide nästan mitt i sjön och fiskade på djup mellan 4-6m. Eftersom sjön hade klart vatten var det gräs där som gäddorna jagade i. Det blev flera sköna hugg och det var bra storlek på gäddorna.
Vi ska testa att använda samma teknik i skärgården och se om det funkar för lite större fisk.
Superstort tack till Anton för roligt fiske och bus i båten och lika stort tack till Olle Lidesjö, Erik Lidesjö, Håkan Franson, Marcus Franson, Linus Fröhlich, Bo Hall, Evelina Henriksen, Lars Cajander och Robbo Jonsson som också var med på träffen. Ni är bäst!

Va gött vi fiskade!! :)

IMG_6402
Min fina gädda
DSC_8202

Skönt att släppa en gädda som har bra kondition och direkt simmar iväg.
DSC_8212

Antons gädda som var den första i båten
DSC_8136

Man ska visa gäddorna att man gillar dom!
DSC_8165

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar