torsdag 7 april 2016

Fiskavastervik.se ny rolig tävling!

Jag är med i en ny tävling där vi ska tävla om att fånga 15 olika fiskarter i Västerviks kommun. (Se vilka arterna är längst ned)
Första fisken vi jagar är Siken eftersom de nu är inne och äter. Jag har aldrig fisket sik förut så vi åkte ned till ett ställe där vi sett sik-fiskare. De berättade om hur de gör och vad de tyckte var viktigt för att fånga siken.
Jag och pappa åkte hem och riggade om våra spön för bottenmete med glidsänke och letade mask. Farfar kom också ut och vi började fisket. Det tog lite mer än en halvtimme så hade jag hugg på mitt spö. Vevade försiktigt in linan tills jag kände fisken och så gjorde jag ett snabbt mothugg. Fisken satt kvar och kämpade.
När jag fick in den till kanten och lyfte upp den blev jag riktigt nöjd, siken var ganska stor och vägde ca 7hg. Bra start på arttävlingen! (gubbarna runt om blev också imponerade för de kom sakta strövande förbi för att få en glimt av min fisk) :)
Både pappa och farfar fick upp sik men inte i samma storlek som min.
IMG_5785

IMG_5923
Jag använde mitt Volatile Pike spö med en mindre rulle. Dubbla glid-päronsänken, ett lekande och ca 50 cm nylonlina. Enkelt och lätt!

När vi fått 5st sikar ville vi testa en anna art och tog bilen längst ut till Händelöp. Från klipporna är det öppet hav och vi testade fisket efter Simpan. Vi märkte snabbt att simpan inte brydde sig om vad den åt och enklast var att bara ha ett stort päronsänke men en trekrok brevid så fastnade den fint. Alla simporna högg direkt nedanför klippan som vi stod på. 
IMG_5863Härligt att ha 2 av arterna klara!
På söndag ska vi fiska Id i en å som vi fått lov av vattenägaren att fiska i. Ska bli jättekul!
Fiskarna vi ska fånga är: Gädda, abborre, gös, simpa, sik, näbbgädda, id, brax, piggvar, sandskädda, havsöring, mört, torsk, strömming och sutare.
Vi får poäng för de 3 tyngsta fiskarna av varje art om de hamnar top 20.
Tävlingen kommer att kunna följas på: fiskavastervik.se
Fler fiskerapporter om de olika arterna kommer! ;)
Skitfiske! Adrian & Jonas

2 kommentarer: