söndag 6 mars 2011

Havsöringsfiske i motala ström

När det hugger gäller det att vara redo
Idag bar det av till Norrköping för att fiska i Motala ström. Syrran och mamma var med upp till Norrköping. Efter att snabbt droppat av passagerarna drog vi in till platsen som vi skulle fiska.
Vädret var perfekt, några plusgrader och solsken. Vi träffade på några fiskare som inte hade fått något men hade hoppet uppe. Väl ute på platsen som vi fått tips om av Jonas på jakt & fiskebutiken i Västervik slängde vi på några heta öring beten. Det var mer strömt än vad vi trott att det skulle vara. Det var mycket virvlar och fart på vattnet som gjorde fisket ännu mer spännande. Vi kastade ut och lät strömmen ta betet på en bergodalbana.

Efter ca 20 min högg det till på mitt bete, och fiske hade bestämt sig för att inte fångas så lätt. Tyvärr släppte den efter en kort fight och får nu växa vidare istället.
Gulp är alltid rätt! (Men det visste inte fisken om idag)
Vi provade på att fiska efter gös med större jiggar, men insåg att vi har större chans till gös på andra sidan strömmen där det är djupare. Idag var det öring som vi kommit för att fiska så gösarna får vänta tills en annan gång.
Det kom fler och fler fiskare som stod längs kanterna av strömmen och de allra flesta använde klassiska kustdrag i mässing och silver. Men vi fortsatte fiska med våra spöken, mjukbeten och självklart åkte Gulp sandmask fram för att se om de kunde reta fisken till hugg.
Pappa hade också känning av en öring på spöket men närmare än så kom han inte. Däremot såg vi havsöringar som hoppade mitt ute i strömmen och en fiskare på andra sidan drog upp en liten.
Efter 3 timmars fiske var det dags att hämta upp mamma och Alicia som var klara med sitt. På väg tillbaks mot bilen träffade vi på en man som fått upp en riktigt stor öring som var tagen med räka.
Flotte på motala ström
Trots att vi inte hade med oss någon fisk hem var det en rolig fiske-upplevelse, trevliga möten med andra fiskare och vi kommer snart åka upp igen för en heldag med fiske från tidig morgon. (16 mars blir det troligtvis, då har vi en mer ärlig chans att hitta vart de står.)

2 kommentarer:

  1. Ska du dit på Lördag Adrian ?

    SvaraRadera
  2. Nej, tyvärr kan jag inte det. Men det kan bli en tur till Norrköping helgen efter. :-)

    SvaraRadera