onsdag 28 oktober 2015

SM final i gäddfiske

Spännande tävling, roliga fiskesnack, sköna människor och äventyr. Det blev en riktigt bra helg!!
I fredags åkte jag, pappa och Mattias Epperlein ned till Karlskrona för att fiska i SM finalen i gäddfiske. Vi kom ner lagom till registrering och middagen. De flesta hade redan kommit och det var massor duktiga fiskare på plats. Vi träffade Tobias Fränstam och Rasmus Ljungqvist som tävlar tillsammans och som skulle bo i Abu stugan ihop med oss. Vi käkade och åkte tidigt mot stugan för att rigga de sista betena och somna tidigt.
Framme vid stugan kom vi på att vi skulle kolla om vi kunde se några laxar och öringar som leker i Mörrumsån på nätterna. Hittade några ficklampor som vi tog med oss. Från bron kunde vi se flera riktigt stora fiskar och de verkade inte vara lika rädda som de är på dagen. Det hördes fisk som hoppade ute i ån men som vi inte såg i mörkret. Vi gick en bit längs ån och Tobias hittade en stor fisk som stod precis vid kanten.
IMG_3934

I Abu stugan hänger en avgjutning av en grymt stor lax, 125cm och 22,9 kg.
IMG_3986
När vi kom tillbaka upp till stugan satt vi och pratade beten, taktik och fiskehistorier innan det var läggdags.
IMG_3948
Kl 04:30 ringde klockan på lördagsmorgonen. Packade det sista och iväg mot starten i Karlskrona. Vi fick sjösätta i totalt mörker men det gick ändå bra att ta sig genom stan under broarna med båten in till starten utanför Scandic hotell. Innan starten sjöng vi nationalsången.
IMG_3958
Starten gick 08 och vår plan var att låta alla andra 129 teamen trängas själva så började vi fiska direkt i startområdet. Tyvärr hade vår elmotor bestämt sig för att den inte ville vara med och tävla så vi fick använda bensinmotorn och ankare vilket vi inte är vana med. Men vi hade inget val... :(
IMG_3967
Vi hade 3 hugg nästan direkt och tänkte att vi snart har första fisken men då fick vi se att det brann i ett hus på en av öarna. Mattias ringde 112 och pappa tog reda på namnet på den ö där det brann. Till slut såg vi brandbil och ambulans som kom körande med blåljus.
Vi hade 2 bra platser som Anton "Rysken" hade visat oss och det var till en av de platserna vi åkte först. En fin vik med mycket växter. 3 godkända första 2 timmarna men sedan var det hopplöst. Åkte till nästa ställe men samma där. Gäddorna var superförsiktiga. Som tur var såg vi att många team åkte fram och tillbaka så det var nog inte bara vi som hade det segt fiske.
Plötsligt fick Mattias ett tips på bra fiskevatten av en vän som bor i Karlskrona så det var bara att ta chansen och sticka dit. Eftersom vi inte visste exakt vart det var så testade vi oss fram och hittade till slut vart fiskarna stod. Jag tog en liten MEN godkänd fisk och det kändes hur bra som helst!!!!
P1000019

Precis efter min fisk driftade vi över ett grundområde och jag fick se en as-stor gädda stå mellan 2 stenar. Mattias såg den också och vi var övertygade om att den grisen borde vara nära 120cm. Ankrade en liten bit ut och testade alla sorts beten men den brydde sig inte om att äta tyvärr.
När det var 10 min fiske kvar tog pappa vår 5:e godkända gädda. Målet med alla 5 godkända var klart!
P1000030
Efter den fisken fick vi åka mot målgången. Man blir alltid trött och lite besviken när man vet att det är över och att vi inte lyckats bättre.
När vi pratade med andra tävlande så var det ganska olika hur fisket hade varit, några hade bra fiske och andra hade sämre än oss.
På kvällen var det middag och prisutdelning och vinnare med 509cm blev Team Mousefishing, grattis!!
IMG_3980
På middagen pratade vi med flera sköna sportfiskare men vi var ganska trötta och åkte tillbaka till stugan ganska tidigt. Jag somnade direkt jag kom fram.
På söndagen packade vi ihop och åkte hemåt. (Tog en tur ner till Mörrumsån igen innan vi åkte, vi såg laxar igen. Jag tycker det är jättespännande att gå längs ån och spana på fisken)
IMG_4006
IMG_3991
Vi passade på att åka förbi hemma hos vår Abu-kompis Anton Tsvetkov på "kaffe, pod och kaka" :) (dvs fika samtidigt som han spelade in ett avsnitt med oss till sin podcast)
12046804_10156272348760602_4033176717614090435_n

Tack Mattias Epperlein för en skön tävlingshelg tillsammans, Olle på Abu för att vi fick bo i stugan, Tobias Fränstam och Rasmus Ljungqvist för lax-safarin och fiskesnack! Och tack till alla andra vi träffat och till Sportfishmasters som ordnade tävlingen bra!!
Tack Anton för kaffe,pod och kaka! ;)
Hur det gick för oss vet vi inte förrän de lägger ut resultatet på sportfishmaster.se
Ha det bra, skitfiske!!
Adrian & Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar