måndag 10 januari 2011

Pimpelfiske på Kvännaren

Måndagen den 27:e december var en fin men kall vinterdag.
En sådan dag kan man inte motstå att sitta på en sjö och pimpla. Pappa och jag åkte ut med min kompis Alex och hans pappa till Kvännarsjön för att testa om abborrarna var hungriga.
Efter lite pulsande kom vi ut på sjön och började provborra för att se hur isen var. Det var ingen kärnis men med ca 25 cm porös och ganska lättborrad is provade vi att pimpla på ca 2,5 m djup. Vi agnade med maggots som pappa köpt sista burken av på ostkustjakt under morgonen. (Tur, för mask är så svårt att hitta nu)
Det var så kallt (ca -18) så hållet frös igen hela tiden och det bildades stora isklumpar på linan hela tiden.

Vi kände några smånafsare men det var ingen som ville bita tag ordentligt.
Givetvis provade vi att borra nya hål med varierande djup, men hittade inte var de riktigt hungriga stod.
Vid lunchtid var det dags att tända engångsgrillen för korvgrillning. Men det var nog för kallt för den också för pappret man ska antända brann sakta upp och det var allt. Vi hade med oss en extra engångsgrill som tur var och tände på den istället. "Pofffss" så brann pappret upp men ingen glöd någonstans. Jag och Alex kom på iden att stoppa ned torra vasstrån för att få igång grillen, och givetvis fungerade det. (utan oss hade det blivit fryst korv)
Efter korvgrillningen var det så dags att fortsätta jakten på den randiga rovfisken. Men när jag skulle sätta på en ny fräsch maggot var det bara riskorn i burken, alla hade frusit och sprätte sönder så fort kroken närmade sig. Kylan och bristen på fångst fick oss att ge upp. Pappa och Alex´s pappa gjorde ett sista försök längre in mot land, och där lyckade Alex´s pappa få upp en liten tusenbroder. Äntligen hade vi fått upp något så att vi med frusna tår och röda kinder kunde pulsa upp till bilen, dra upp värmen och åka hemåt. Men inte helt utan fångst!!!
Tre par vantar och en extra varm mössa, men ändå var det kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar