lördag 17 mars 2012

Andra gäddan över metern i år! (Fiskade från kanot!)

Våren är härlig! 
Jag, pappa, Martin och Jocke hade bestämt att vi ska ut och se om de stora gäddorna var vakna.
På vägen ut till vårt fiskeställe stannade vi till på Jakt&fiske butiken. De hade byggt om och hade nu mycket mer mjukbeten och spön. Blir att köpa fler boxar till alla mjukbeten vi ska skaffa till gädd-, gös- och torskfisket. :-)

Väl ute på fiskeplatsen sjösatte vi kanoterna och började fisket. Vi fiskade av vår bra platser utan ett hugg. Vi paddlade vidare och fiskade av där vi vet att stora fiskarna brukar stå, men vi lyckas inte locka någon gädda alls.
Efter 1 timme utan hugg fick Jocke på en gädda. Det var inte vilken gädda som helst, utan den 8:onde gäddan vi tagit över metern i området och den längsta av dem. 106,5 cm och 7,5kg!!! (hade den tagits om några veckor hade hon nog vägt 2 kilo till)
Frågan var hur man landar en 106cm gädda i en kanot?? Det går!!
Väl i kanoten vägdes, mättes och fotades gäddan. Trots att den inte kämpade mycket vid fångst hade den brått att simma vidare. (Man måste sänka ned gäddan i vattnet och låta den få syre mellan vägning, mätning och foto tagning)
Efter detta hände inte så mycket, några hugg men ingen gädda uppe. Alla var mer än nöjda över att varit med när denna jätte togs. Grattis Jocke!!

Så mycket mjukbeten! Hur ska man kunna välja! ;-)


106cm! Det går stora gäddor i Gamlebyviken!! Jonas lyfter.

Jocke med sitt nyslagna PB. Grattis!

Dags för en smörgås. Inte fiska på tom mage!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar