söndag 21 september 2014

14:e plats i Pike Open Västervik

Vi tog en 14:e plats med våra 403cm i tävlingen ABU Garcia Pike Open Västervik, det är vi nöjda med. Det är en rolig tävling  som vi varit med i från första början, då jag var 6 år. :) I år var 100 team med i tävlingen.

Fredagen fiska vi i Gamlebyviken för att försöka hitta de stora gäddorna. Det var trögfiskat och otroligt många båtar som ville ha de bästa platserna. Vi tog varsin gädda som var 60cm med lite marginal men fick inte kontakt med någon större gädda.

Så på lördagen körde vi plan B. Dvs att fiska i Gudingen. Vi lastade båten klar och åkte hemifrån kl 05 , efter att ha sjösatt i Loftahammar tog det inte lång tid innan vi fick gäddorna att hugga. Det var mindre båtar och mer fisk som ville hugga. Vi fick fullt papper efter någon timmes fiske och vi gick över till att leta större fisk igen. Vi visste om små spottar som brukar vara bra och vi ökade med tre fina gäddor på en kvart.
Jag provade att fiska med olika typer av beten från jerkbaite till gummi och tail, allt verkade fungera. Jag fiska med svartzonker McMy som funkade riktigt bra på grunt vatten. Vi fiskade inne i riktigt grunda marker och det var där vi hittade de bästa gäddorna. :)

Efter att ha avslutat fisket och vi gått in i målområdet var det dags att åka hem och förbereda sig för kvällens fiske-fest!
Festen är superkul och det är roligt att träffa alla andra fiskare och prata om tekniker, platser och hur fisket har gått. Maten var jättebra och när prisutdelningen kom fick vi en överraskning, Jocke i Team Bryggmästarn som vi brukar fiska med tog priset för 3:e längsta fisk med en fin gädda på 109cm, grattis Jocke!!

Grattis Håkan Fransson med team som tog en jätteseger i bästa lag med otroliga 534cm!! Andraplatsen fick ihop 465cm så ni förstår hur stor segern var!

Tack till Jonas och Tom på Jakt & fiskebutiken i Västervik som ordnar tävlingen, vi ses i vårtävlingen!!

//Skitfiske! Adrian & Jonas.
PS. Nästa tävling vi deltar i är Sankt Anna Pike Open. ;)
Dagen innan tävlingen visade ABU upp några nyheter som kommer. Hittade 2 favoriter direkt
På väg till Kaptensmöte 
Första godkända gäddan för oss


Gäddorna gömde sig under växterna och anföll utan förvarning

Min största gädda i tävlingen

Thors största
Jonas StörstaHåkans Franssons team tog hem tävling kungligt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar