onsdag 22 oktober 2014

S:t Anna Pike Open

Gäddtävlingen i S:t Anna är jättekul med spännande fiske. Det finns mycket vassar och marer att leta stor fisk i.
Vi tävlade med vår kompis Jakob och planen var att ta tävlingens längsta gädda och vi hade några heta platser som de tagit långa gäddor på de senaste veckorna.  :)
Det var 61 team med och när starten gick åkte många av dem utåt åt samma håll som vi tänkt åka, blev lite nervös för att de med snabbare båtar skulle ställa sig där vi skulle fiska men en efter en stannade de till vid vassar och öar. Skönt!
När vi kom till vår första plats var vi jättetaggade och varje kast kändes som en vinnar gädda skulle hugga men de var tomt på gäddor så vi åkte vidare till nästa ställe.
På första kastet hade jag 2 st följare men de var blyga och ville inte hugga. Blyga gäddor brukar gilla mindre beten. och det funkade nu också, jag tog några mindre gäddor men gränsen för godkänd fisk är 70cm. Först att ta en poänggädda i båten var Jakob.
Det är såååå skönt när teamet inte är nollade och då fiskar jag mer avslappnat. Vi har flera hugg på kort tid och jag tar också en godkänd fisk och sedan var det pappas tur som tog en inne i vassen.

Nu var det ju inte mellanstora gäddor vi bestämt att ta utan en riktigt stor, eller två. Därför lämnade vi viken och åkte ut till djupvassarna där de måste stå! Men det visste nog inte de stora fiskarna för hur mycket vi kastade och nötte visade de sig inte.
När vi åkte tillbaka mot målområdet kändes det lite surt att vi inte tog fler än 3st godkända, kanske skulle vi stannat kvar i viken där de mellanstora hungriga gäddorna fanns och tagit 2 till. Men vi körde på vår plan och den hade kunnat funka om vi hade turen på vår sida.
När alla teamen kommit i mål pratade jag med flera andra fiskare och många av dem hade haft sämre fiske än vi. (Då kändes det direkt lite bättre) :)
Teamet som vann var Antispinn som flugfiskat efter gäddorna och lyckats ta 516cm, det är grymt bra! Vi kom på 26:e plats men det får vi vara nöjda med.
Efter den vanliga prisutdelningen lottade de ut priser och vi fick det sista priset, en stuga i Sälen för 6 personer i en vecka. Hur bra som helst!!
Tack Jakob för en rolig tävlingsdag och tack tävlingsledningen (Mankan, Jens och Tobbe) för en riktigt rolig tävling!!! Vi syns på vårtävling!
//Adrian & Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar