måndag 20 april 2015

Handdrillad gädda och böjda krokar

Vi var ute med Jakob för att testa några fiskeplatser som vi inte brukar fiska så ofta. Det blev en roligt och händelserik fisketur.
Vi sjösatt båten i Västervik och åkte ut till första fiskeplatsen. Det tog inte lång tid innan vi hittade en fläck som flera fina fiskar jagade på. Jakob hade ett bra hugg men hans lina gick av pga en trasig spöring. Jaha tänkte vi men så fick vi se att linan som satt fast i betet i gäddans mun var flera meter lång och låg kvar på ytan. Vi började följa efter gäddan som simmad bort från båten. Vi kom ifatt och Jakob tog linan med händerna och började handdrilla fisken. Blev en spännande fight eftersom det var en ganska kraftig fisk men Jakob vann den matchen. :)
Valet av lina är viktigt när man tänker handdrilla fisken! ;)

Gäddan visade sig vara en fet 90+Vi hade flera fiskar uppe i båten och många följare men ville hinna testa fler platser. 
Andra stoppet för dagen gav ännu bättre fiske. De var riktigt hungriga och högg ordentligt. 2 st av gäddorna som vi fick upp hade redan en mindre gädda i halsen och stjärtfenan stack ut ur munnen. Några dubbelhugg och så en riktigt tung fisk som böjde ut Jakobs krok när han gjorde mothugget.


Den ville äta mer fast den hade halsen full redan
När området var ordentligt avfiskat körde vi till en plats som vi brukar fiska på och som nästan alltid ger fisk. Men inte denna gången, vi såg inte så mycket som ett gäddfjäll.

Det blir att testa våra nya platser fler gånger för att se om de finns fina fiskar där året om. 


/Adrian & Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar