fredag 24 april 2015

S:t Anna Pike open och den vita hjorten

Trötta men taggade satte vi oss i bilen 04:30 och åkte från Västervik mot S:t Anna Pike open och Stegeborg där starten gick. Det var en fin morgon och mängder med djur ute på ängarna och vägarna. Vid 3 tillfällen stod älgar nära vägen men det mest udda vi såg var en vit albino-hjort som gick längs skogskanten. (Den hoppas vi aldrig behöva se igen innan en tävling!)
Vi sjösatte båten och åkte mot kaptensmötet och starten. Vi hade en plan att köra utåt mot några bra vikar som vi fiskat i tidigare.
Efter startskott och lite båtåkande kom vi ut till våra härliga gäddvatten och vi fick se gäddor som jagade innan första betet var i vattnet.
Inom de första 3 timmarna hade vi flera hugg, några uppe och 2 godkända på pappret. Det var nu som det hände, oturen började visa sig. På kort tid högg 3 bra gäddor och alla släppte nära båten. Den första som släppte hade säkert varit top 3 längst gädda i tävlingen och de andra 2 var metern och knappt där under. Fiskar vi verkligen behövde för att få en bra tävling men det gick inte att få dem att sitta kvar hur vi än kämpade. Kunde det vara albino-hjorten som gett oss otur??? Vanligtvis brukar vi se havsörn och det är alltid ett gott tecken för bra fiske, ju fler örnar desto fler gäddor men en albino-hjort hade vi aldrig sett tidigare. Denna gången hjälpte det inte att vi såg flera havsörnar som flög lågt, gäddorna högg inte bättre för det. Albina-hjortens förbannelse!!

Besegrade letade vi upp en ny plats och började om men resten av dagen hade vi extremt segt fiske. Bara en godkänd till pillade vi upp innan det var dags att åka in i målområdet. 231cm lyckades vi få ihop på våra 3 godkända och det gav oss en 29:e plats.
Vi trailade upp båten och gick bort till prisutdelningen. Priset för längsta fisk vann Torbjörn Karlsson från Västervik med sin gädda på 112cm, grattis!! :)
De tre bästa teamen tog från 450cm och uppåt, kul att några lyckades hitta och få upp bättre fiskar. (de måste ha missat att se den vita hjorten påväg till tävlingen....)
Tack tävlingsledningen för en roligt tävling!

Idag packar vi båt och utrustningen för en helgs fiske med de andra i Team ABU på Eriksbergs vatten i Blekinge, är jättespännande att fiska med teamkompisarna på "Gäddfeber"-vattnet!
Skitfiske!
Adrian & Jonas

Ca 06:30 Snart kaptensmöte.

10 min till start

Första godkända för oss. :)

Jakob med en raketJonas med dagens sista godkända

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar