onsdag 22 juli 2015

Sommarlovsfiske efter abborre och gädda

Har nästan fiskat varje dag på sommarlovet. Oftast går jag ned och metar eller kastar i Gamlebyviken nedanför huset men det har blivit flera pass med båten också.

Pappa och jag åkte ut med min kompis Alex och hans pappa för att testa abborren. Det är första abborre-passet i år med båten men det var riktigt grymt och vi hade bra fiske. Jag och pappa körde med dubbla jiggar och det fungerade riktigt bra. Vi hade både dubbelhugg och flera fina fiskar i båten.

När vi fiskat gädda har det varit segare, har inte hitta några större än. Men senaste turen använde jag flugfiskespöt och på första stoppet kom en stor plog efter min fluga och det blev en bra kamp. Det var svårare än jag trodde att drilla en gädda med flugspö och den drog runt och under båten flera gånger innan vi landat den. Så himla kul!!!! Gäddflugorna har jag köpt men har bundit ihop tafs/krokarna själv.
Hade några gäddor till på men det är svårt att kroka dem eller så sitter krokarna men de hinner simma in i vassen innan jag hinner stoppa dem. Ska fiska mer med flugspöt för det är roligt men svårt! (Mitt flugspö är inte riktigt gjort för gäddfiske)

Imorgon ska jag och pappa ned till stan och fiska borrar från land.

Skitfiske på  er!
Adrian & Jonas

Min största abborre i Gamlebyviken

Dubbelhugg

Har börjat kunna skjuta lina även med gäddflugor

Första fångade gäddan med flugspö, men det ska inte bli min sista! :)

Vi har haft många sköna gäddpass både i Gamlebyviken och i Gudingen, och fler ska det bli! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar