onsdag 18 maj 2016

Bleke och rötsimpor

Planen var att lura upp en öring när jag, pappa och Ola sjösatte båten.
Direkt på morgonen hade Ola ett hugg på sitt Tormentor bete inne i en fin vik men ingen fisk kom upp. Det var alldeles för vindstilla och soligt för öringfisket och efter några timmar gav vi upp öringen och åkte längre ut i skärgården för att försöka få upp någon torsk.
Vi åkte till ett ställe där vi lyckats bra tidigare och vi hade nästan direkt små försiktig pill på betena. Tillsist fastnade en på krokarna men den kändes väldigt lätt att spinna upp och det var inte konstigt för upp kommer en rötsimpa istället för torsk. :/ Kul med fisk med fel art.
Det fortsatte på samma sätt och flera rötsimpor kom upp. Vi började undra varför ingen torsk nappade men då dök plötsligt en säl upp en bit från båten. Så det var bara att dra upp grejorna och åka vidare för att slippa sälen som säkert skrämmer bort torsken.
På nästa ställe vi testade var det samma sak, bara rötsimpor men de var större. Den största vägde 450gr! :) (Bra fisk till arttävlingen som vi är med i)
Innan vi gav upp fisket för dagen stannade vi till i samma vik som Ola hade ett hugg på morgonen som vi tror var en öring. Pappa hade nästan direkt ett hugg på sin Zazza trout, vi fick upp hoppet om att fånga en öring och fiskade som galningar tills vi fick se att det var stora näbbgäddor som följde våra beten. Då lär det inte finnas många öringar i närheten för de verkar inte gilla näbbgäddorna.
Men vi var ändå rätt nöjda när vi tog upp båten trots att vi försökt ta öring och torsk men "bara" fick rötsimpor och såg näbbgäddor. (Rötsimpan som vägde 450gr är en reggfisk för storfiskeregistret och det är inte illa!) :)

På lördag blir det en heldags gäddfiske istället! Yees!!!
Skitfiske på er!

//Adrian & Jonas


DSC_8307
Rötsimpor är riktigt häftiga fiskar. (Och de vibrerar när man håller i dem) :)DSC_8319DSC_8334
DSC_8300

1 kommentar: