tisdag 27 maj 2014

ABU Garcia Pike Open, roligare varje gång!

Ingen har nog missat att det var ABU Garcia Pike Open i Västervik denna helgen. Tävlingen har växt och denna gången startade 107 team. Superroligt!
Vi tävlade som Team ABU Garcia 4 och hade en bra tävlingsplan som vi tänkte hålla oss till men det soliga vädret gjorde vår bra plan till en dålig plan. När vi fiskade på våra "säkra" platser hade fiskarna krymt och kvar fanns bara små gäddor. Efter första dagens nötande hade vi 3 godkända fiskar och de var inga bestar direkt. Hem och leta nya platser på sjökortet till nästa dags fiske.

Dag 2 började vi kl 06 med att jaga gäddor över 60cm så att vi hade våra 5 godkända gäddor och sedan fiska djupare för att hitta större gäddor. Vi hade bättre fiske än dag 1 och fick flera fiskar över 70cm och någon över 80cm. Det var bra stämning i båten och både jag, pappa och farfar tog godkända gäddor. Det är så det ska vara på tävling. ;-)
Bäst fiske hade vi med mindre mjukbeten som Puls shad och 12,5cm Berkley flex i neutrala färger.
När vi körde in i målområdet vid tävlingens slut hade vi fått ihop 385cm på de 5 längsta.
Efter att vi lämnat in resultatrapporten och våra foton så körde vi in till rampen, tog upp båten, körde hemåt för en dusch och slänga sig på soffan.

På kvällen var det dags för den roliga fiskefesten och prisutdelning. Det är roligt att kunna gå runt och prata med andra fiskare om hur de fiskat och vart de hittade fisken. Man får veta många bra tips och platser som man vill testa.
Under middagen satt vi tillsammans med flera andra av mina kompisar i Pro Team ABU som också tävlat, de är alla grymt bra fiskare och vi har jätteskoj ihop när vi träffas. Hoppas vi träffas snart igen. 

Som vanligt var det en grymt bra tävling som Jonas och Tom på Jakt & Fiskebutiken i Västervik hade ordnat. Tack för det!!!! Vi syns till höstens tävling igen. ;-)

Resultat och vilka som vann står här: pikeopen.se  (Våra 385cm räckte till en 30:e plats) 

Vi är på G

Farfar levererar den första gäddan i vår båt dag 1.

Kapten över båten och teamet.

Det gäller att hålla rätt och att mätbrädan syns på korten

Jag och pappa med dubbelhugg av 2 godkända gäddor. Kul när det händer på tävling!


1 kommentar:

  1. Ni är bäst, visst Adrian ! Farfar, pappa och du + farfarsfar ( Ragnar Lundberg på sin himmelska Ullbergsträsk) . /Farmor Eva-Lena

    SvaraRadera