torsdag 10 juli 2014

Äntligen stor gädda!

Att fiska sent på sommarkvällar är skönt och det blir inte sämre när en hungrig 10+ gädda vill smaka betet.
Vi åkte ut när solen var på väg ned för att testa fiske där mycket betesfisk brukar samlas. Efter några småhugg och stötar tar pappas bete tvärstop och något tungt simmar iväg längs botten med betet. Först trodde vi att det var en stor brax som var korkad i ryggen för det gick knappt att lyfta upp fisken från botten men efter ett tag när fisken närmade sig ytan fick vi se en lång gädda med bred rygg. Den blev nog lika förvånad som vi blev för den blev helt tokig och gjorde långa rusningar gång på gång. Den hann att dra ut mer än halva linan från rullen innan den började ge sig.
När den kom in mot båten började den om och rusade iväg igen. Efter ett par vändor lyckades jag håva den och då kom glädjen. Vilken grymt stor fisk!!!
Vi tog kort, mätte och vägde den men gäddan fick vila i håven i vattnet med jämna mellanrum. När vi var klara satte jag i gäddan och det tog inte många sekunder innan den piggt simmade iväg igen.
Det var på ett av mina favoritbeten, Berkley Pulse shad, som den fina gäddan högg på och den satt perfekt korkad i sidan av munnen. :-)
Det kommer bli fler kvällspass och vi ska också prova fiske vid soluppgången. Nästa gång är det min tur att ta så här stor gädda! ;-)
//Adrian & Jonas
Gäddan vägde 10,57 kilo och mätte 114cm.


Inga problem att hålla gälgrepp på en fisk med så stor huvud. :-)1 kommentar:

  1. Grattis Jonas!! Coolt med en så stor sommargädda! Kul att den simmade iväg så piggt!

    SvaraRadera